Årsberetning for Dansk Center for Byhistorie - Bitsch Christensen, Søren (Den Gamle By: Danmarks Købstadmuseum (Årbog), 2024)
En længe næret drøm gik i opfyldelse, da Den Gamle By og Dansk Center for Byhistorie 22. juni 2023 kunne udgive det store oversigtsværk ”Danmarks byer fra renæssance til enevælde”. Bogen er på 568 sider og er redigeret af kulturarvschef Jens Toftgaard, Museum Odense, og lektor Mikkel Thelle. Værket er skrevet af Mikkel Leth Jespersen, historiker og afdelingsleder for Kultur og Frivillighed, Tønder Kommune, Jørgen Mikkelsen, seniorforsker ved Rigsarkivet, og Jakob Ørnbjerg, der er historiker og ansat på Læreruddannelsen i Aalborg. Bogen blev udgivet sammen med Aarhus Universitetsforlag. Udgivelsen er støttet af Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.