Aarhus Story - Brandt Djupdræt, Martin; Bloch Ravn, Thomas (Den Gamle By: Danmarks Købstadmuseum (Årbog), 2013)
Dansk I 2011 bad Århus Byråd Den Gamle By om at overtage ansvaret for at være et lokalt museum sideløbende med sin funktion som nationalt museum. Selvfølgelig takkede vi ja og gik i gang med at skabe en række udstillinger om historien om byen Århus. Det virker overraskende, at selv om Århus har haft museer i mere end 150 år har der aldrig været en sådan udstilling. Den Gamle By har udviklet en plan for en underjordisk udstilling i det område, hvor det er planen, at resten af bygningerne til den moderne bydel vil blive placeret i de kommende år. Vi besluttede at kalde udstillingen Århus Story for at understrege, at fokus bør være på storytelling i stedet for objekter. Vi besluttede også, at udstillingen vil være kronologisk og strækker sig fra vikingetiden indtil nu - med henblik på i fremtiden. Men det primære fokus vil være på perioden fra da Århus virkelig tog fart omkring 1850 indtil nu. I november 2012 doneret Salling Fonden de nødvendige 70 millioner kroner, hvilket vil gøre det muligt for Den Gamle By at åbne Århus Story i 2017, det år, hvor Århus vil være Europas kulturhovedstad . Aarhus Story vil blive forbundet til Kunstkammeret og Dansk Plakatmuseum og også til de store kældre, hvor museet planlægger at vise forskellige former for multimedie-præsentationer. I 2017 vil Den Gamle By derfor ikke kun være et open-air museum, men også en underjordisk museum . English In 2011 Aarhus City Council asked Den Gamle By to take over the responsibility of being a local museum alongside its function as a national museum. Of course, we accepted and embarked on the task of creating a sequence of exhibitions about the history of the city of Aarhus. It seems surprising that although Aarhus has had museums for more than 150 years, they have never set up such an exhibition. Den Gamle By developed a plan for an underground exhibition in the area where it is planned that the rest of the buildings for the modern town district will be situated in the years to come. We decided to call the exhibition Aarhus Story, to emphasize that the focus should be on storytelling instead of objects. We also decided that the exhibition will be chronological and stretch from the Viking period until the present day – with a view into the future. However, the main focus will be on the period from when Aarhus really took off around 1850 up till now. In November 2012 the Salling Foundation donated the necessary DKK 70 million, which will enable Den Gamle By to open Aarhus Story in 2017, the year in which Aarhus will be the Cultural Capital of Europe. Aarhus Story will be connected to the Gallery of Decorative Arts and the Poster Museum and also to the large basements, where the museum is planning to show different kinds of multimedia presentations. Consequently, in 2017 Den Gamle By will not only be an open-air museum, but also an underground museum.