Tre plakatklassikere fylder 100 - Aasted Schanz, Elsebeth (Den Gamle By: Danmarks Købstadmuseum (Årbog), 2013)
Dansk I år er det hundrede år siden tre store danske plakatkunstnere blev født. Deres navne er Aage Rasmussen, Des Asmussen og Maggi Baaring. De er alle meget forskellige, selvom de tilhører den samme generation og bruger periodens formsprog i deres udtryk. Hvad de til fælles er, at de alle blev klassikere i den forstand, at deres arbejde har overlevet gennem årtier fra deres periode af storhed indtil i dag. Naturligvis fejrer Dansk Plakatmuseum hundredåret for fødslen af disse tre klassiske kunstnere med en lille udstilling, der viser et udvalg af deres plakater, og ved at udgive et katalog med en kort introduktion til hver af de tre plakatkunstnere. English This year it is a hundred years since three great Danish poster artists were born. Their names are Aage Rasmussen, Des Asmussen and Maggi Baaring. They are all very different, even though they belong to the same generation and use the form language of the period in their expression. What they have in common is that they all became classics in the sense that their work has survived through the decades from their period of greatness until today. Naturally, the Danish Poster Museum is celebrating the centenary of the birth of these three classic artists with a small exhibition showing a selection of their posters, and by publishing a catalogue with a short introduction to each of the three poster artists.