Sociale medier formidler historien - Pallesen, Merete; Brandt Djupdræt, Martin (Den Gamle By: Danmarks Købstadmuseum (Årbog), 2013)
Dansk Sociale medier som Facebook, YouTube og Twitter er blevet kanaler, hvorigennem Den Gamle By kan nå ud til målgrupper, og starte dialoger med interesserede brugere. Museet gør brug af Facebook til at vise billeder og korte beskeder, der inviterer til dialog, mens museets personale gennem seks blogs kan fortælle længere historier med forskellige perspektiver, dele museets planer og kommentere på museets arbejde. Gennem billedtjenesten Instagram har Museet også brugt de sociale medier til at indsamle oplysninger. I samarbejde med de tre musikfestivaler i Århus, SPOT, NorthSide og Danmark grimmeste Festival, har Den Gamle By opfordret de besøgende til festivalerne til at dele deres billeder på Instagram gennem hashtags #SPOT13, #ns13 og grim13. Mere end 13.000 billeder blev uploadet helt fra de tre festivaler, og de vil blive brugt i museets forskning og i en kommende udstilling om musikliv i Århus. English Social media like Facebook, YouTube and Twitter have become channels through which Den Gamle By can reach out to target groups, and start dialogues with interested users. The museum makes use of Facebook to show pictures and short messages that invite dialogue, while through six blogs with different perspectives the museum staff can tell longer stories, share the museum’s plans, and comment on the work of the museum. Through the Instagram picture service the museum has also used the social media to gather information. In collaboration with the three music festivals in Aarhus, SPOT, NorthSide and Denmark’s Ugliest Festival, Den Gamle By encouraged visitors to the festivals to share pictures on Instagram through the hashtags #SPOT13, #ns13 and #grim13. More than 13,000 pictures were uploaded altogether from the three festivals, and they will be used in the museum’s research and in a forthcoming exhibition about musical life in Aarhus.