Årsberetning Den Gamle By - Bloch Ravn, Thomas (Den Gamle By: Danmarks Købstadmuseum (Årbog), 2013)
Dansk 2012 blev et godt år for Den Gamle By med 386.189 besøgende, gode økonomiske resultater og en række af museets store projekter nyder gode fremskridt. I forbindelse med den danske finanslov for 2013 har Regeringen udvidet sit særlige tilskud til Den Gamle Bys arbejde med den moderne by. Og på Aarhus Byråds budgetforlig for 2014 blev det besluttet, at kommunens særbevilling også vil fortsætte. Den Gamle By er meget taknemmelige for både regeringen og kommunens uvurderlige støtte. Den Gamle Bys arbejde som både nationalt og lokalt museum fungerer godt, og en vis tøven fra museets side om at være ansvarlig for Århus' byhistorie er fuldt udbedret. Vi ser nu store perspektiver i kombinationen af lokal og national historie inden for Den Gamle By. 1974-kvarteret og Århus Story skrider fremad efter planen, og det nyåbnede Tårnborg 1974 er uden tvivl den vigtigste årsag til en fortsat markant stigning i det samlede antal af besøgende til Den Gamle By. Alt tyder på at Den Gamle By i 2013 vil tiltrække over 400.000 besøgende for allerførste gang . English 2012 was a great year for Den Gamle By, with 386,189 visitors, sound financial results and a series of the museum’s major projects enjoying excellent progress. In connection with the Danish Finance Act for 2013, the government extended its special grant for the Den Gamle By’s work with the modern town. And at Aarhus Town Council’s 2014 budget settlement, it was decided that the municipality’s special grant would also continue. Den Gamle By is very thankful to both the government and the municipality for such invaluable support. Den Gamle By’s work as both a national and local museum is functioning well and a certain hesitation from the museum about being responsible for Aarhus’s history has been fully rectified. We now see major perspectives in a combination of local and national history within Den Gamle By. The 1974 Neighbourhood and Aarhus Story are progressing to plan and the newly-opened Tårnborg 1974 is without doubt the main reason for a continued significant increase in the total number of visitors to Den Gamle By. All of the indications are that in 2013, Den Gamle By will attract over 400,000 visitors for the very first time.